Klanten

Burgt Legal > Klanten

Bedrijf vertrekt uit Nederland

Voor een in Zuid-Afrika gevestigd bedrijf hebben wij een dochtervennootschap in Nederland geliquideerd. Het bedrijf ontwerpt en produceert kleine sensors om objecten mee te onderzoeken. Wij bereiden het ontbindingsbesluit voor en zorgden dat de juiste formaliteiten in acht werden genomen om het bedrijf bij het Handelsregister uit te schrijven. 

Internetbedrijf

Voor een internetbedrijf dat een aantal werkzaamheden in Suriname en Curaçao wil laten uitvoeren, hebben wij geadviseerd over een juridische constructie. Meerdere rechtsgebieden speelden een rol: vennootschapsrecht, Surinaams recht, het Burgerlijk Wetboek van Curaçao en belastingrecht.

Italiaanse kledingexporteur

Voor een Italiaanse kledingexporteur hebben we een buitengerechtelijk incassotraject succesvol volbracht. Er was sprake van een aantal niet-betaalde facturen. Door het sturen van aanmaningen, ingebrekestellingen en uiteindelijk een concept-dagvaarding, zijn alle openstaande facturen netjes betaald.

Investeringsholding

Een investeringsholding uit Amsterdam heeft een divers portfolio aan samenwerkingen: participaties, financieringen en overnames. Wij zorgen er voor dat alle juridische documentatie op orde is. We zijn een juridisch klankbord en houden contact met advocaten, notarissen en adviseurs waar nodig. Het opzetten van een goede juridische structuur behoort ook tot de werkzaamheden.

Schoonmaakbedrijf

Het bedrijf biedt oplossingen voor alle schoonmaakvragen. Als juridisch adviseur zijn we betrokken bij de onderhandeling en het opstellen van nieuwe service contracten.

Recruitment

De recruitment onderneming is een opkomende speler in de werving en selectie van tandheelkundig personeel: tandartsen, mondhygiënisten en assistenten. Wij hebben geadviseerd op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Investeerder

Deze ondernemende en informele investeerder is gevestigd in Amsterdam. Er wordt geïnvesteerd in zowel groeibedrijven als vastgoed, in China en in Europa. Onze werkzaamheden bestonden uit het opstellen en beoordelen van de juridische documentatie op het gebied van ondernemingsrecht, contractenrecht, algemene voorwaarden en privacy statement.

Tandartspraktijk

Voor een grote tandheelkundige kliniek in Alphen aan de Rijn hebben wij de juridische documentatie verzorgd op het gebied van arbeidsrecht.

Stichting tandheelkunde

Deze stichting beheert de grootste tandheelkundige website in Nederland. Als bedrijfsjurist hebben we verschillende juridische werkzaamheden uitgevoerd zoals de overname van een vennootschap, een check op de algemene voorwaarden.